Tervetuloa!

Opale-käsityöt on oma pieni yritykseni, jossa myyn harrastuksena syntyneitä käsitöitäni. Tässä blogissa kerron tuotteistani, mietteistäni ja tekemisistäni, kaikesta käsitöihin liittyvästä elämässäni. Tervetuloa seuraamaan blogiani.


maanantai 18. tammikuuta 2010

keijupuku pienelle keijulle



Synttärit on meillä taas tältä vuodelta juhlittu! Lupasin tyttärelleni ommella hänelle keijupuvun juhliin, kun vanha prinsessapuku alkaa jo olla vähän pieni. Sepä olikin yllättävän työläs lupaus. Puku muuttui työn edetessä vaikka kuinka monta kertaa, kun keksin aina jonkin paremman idean. Lopulta sain puvun kuitenkin ajoissa valmiiksi, vaikka siihen koko perjantai-ilta menikin!

Kankaat löytyivät suht nopeasti, tosin löysin jälkeenpäin kätköistäni organzan, joka olisi ollut helmassa parempi kuin tuo käyttämäni vihreä ohut, vähän viskoosityyppinen kangas. Malli olikin sitten hankalampi. Yritin etsiskellä joitain kuvia keijupuvuista avukseni, mutta niitä löytyi yllättävän huonosti. Prinsessapukuja kyllä olisi vaikka millaisia, mutta varsinaisia keijupukuja ei tahtonut löytyä.




Lopulta päädyin tekemään ihan perussuoran yläosan ja siihen lyhyen helman. Leikkasin helman tarkoituksella runsaaksi, jotta se kohoaisi rypytettäessä. Vihreä päällihelma oli aluksi saman pituinen kuin alapuolinen keltainen helma, mutta päädyin lyhentämään vihreän selkeästi lyhyemmäksi.





Ensimmäinen hölmöilyni oli, kun ompelin helmat väärinpäin eli keltaisen päälle ja vihreän alle! Purkamisen ja uudelleen ompelun jälkeen huomasin yläosan olevan hieman liian lyhyt. Joten tein pienet rypytetyt kappaleet olkapäille. Ja koska puku muutenkin mielestäni vaati jotain koristetta yläosaan, päädyin ompelemaan olkapäille neljä pientä lehteä. Yllättävän työlästä, mutta lopputulos onneksi miellytti pikku keijua!

Ensi kerralla mietin ensin loppuun asti, mitä aion tehdä, ja aloitan vasta sitten!

Hyvää alkuviikko kaikille lukijoille!

Tuulikki

Ps. Luistinkasseista ensimmäiset ovat valmistuneet, kauppaankin niitä on tulossa piakkoin.

Ei kommentteja: