Tervetuloa!

Opale-käsityöt on oma pieni yritykseni, jossa myyn harrastuksena syntyneitä käsitöitäni. Tässä blogissa kerron tuotteistani, mietteistäni ja tekemisistäni, kaikesta käsitöihin liittyvästä elämässäni. Tervetuloa seuraamaan blogiani.


keskiviikko 27. tammikuuta 2010

valkoista

Pakkanen ja lumi ovat ihania! Vaikkakin pakkasta voisi olla hitusen vähemmän... Luminen ja aurinkoinen talvi saa kuitenkin mielen virkeämmäksi ja kotiinkin kaipaa jotain uutta ja VALKOISTA.















































































Ruusukranssi löytyy nyt myös kaupasta - koivunrisusta vääntämäni kranssi, jossa paperinarusta taiteltuja paperiruusuja. Pellavasydän roikkuu meillä peilin pielessä, jouluksi sen siihen ripustin, mutta taitaa jäädä vielä hetkeksi...

Nautitaan talvesta ja valkoisesta!

Tuulikki

keskiviikko 20. tammikuuta 2010

Luistinkassi


Luistinkassi pojalle valmistui jo viime viikolla, mutta kuvia ei vain ole tullut otettua. Tässä nyt edes yksi.

Parempia kuvia tulossa piakkoin...

Tytölle sopivammalla värityksellä on myös kohta valmistumassa valkoinen kassi punaisella luistimella.

Kassi on ommeltu kestävästä ja vahvasta puuvillakankaasta, jonka pitäisi kestää hyvin myös terävät luistimet. Kassin koko on mitattu sen verran reiluksi, että sinne sopii helposti lapsen luistimet ja kypärä. Ainakin meillä tilaa olisi hyvin vielä vaikka polvisuojille. Kassi on kuitenkin mitoitettu paremminkin leveäksi kuin korkeaksi, jotta myös lapsi voi helposti kantaa sen itse.

Näitä kasseja on piakkoin tulossa myös kauppaan!

Talvisin terveisin
Tuulikki

maanantai 18. tammikuuta 2010

keijupuku pienelle keijulle



Synttärit on meillä taas tältä vuodelta juhlittu! Lupasin tyttärelleni ommella hänelle keijupuvun juhliin, kun vanha prinsessapuku alkaa jo olla vähän pieni. Sepä olikin yllättävän työläs lupaus. Puku muuttui työn edetessä vaikka kuinka monta kertaa, kun keksin aina jonkin paremman idean. Lopulta sain puvun kuitenkin ajoissa valmiiksi, vaikka siihen koko perjantai-ilta menikin!

Kankaat löytyivät suht nopeasti, tosin löysin jälkeenpäin kätköistäni organzan, joka olisi ollut helmassa parempi kuin tuo käyttämäni vihreä ohut, vähän viskoosityyppinen kangas. Malli olikin sitten hankalampi. Yritin etsiskellä joitain kuvia keijupuvuista avukseni, mutta niitä löytyi yllättävän huonosti. Prinsessapukuja kyllä olisi vaikka millaisia, mutta varsinaisia keijupukuja ei tahtonut löytyä.




Lopulta päädyin tekemään ihan perussuoran yläosan ja siihen lyhyen helman. Leikkasin helman tarkoituksella runsaaksi, jotta se kohoaisi rypytettäessä. Vihreä päällihelma oli aluksi saman pituinen kuin alapuolinen keltainen helma, mutta päädyin lyhentämään vihreän selkeästi lyhyemmäksi.





Ensimmäinen hölmöilyni oli, kun ompelin helmat väärinpäin eli keltaisen päälle ja vihreän alle! Purkamisen ja uudelleen ompelun jälkeen huomasin yläosan olevan hieman liian lyhyt. Joten tein pienet rypytetyt kappaleet olkapäille. Ja koska puku muutenkin mielestäni vaati jotain koristetta yläosaan, päädyin ompelemaan olkapäille neljä pientä lehteä. Yllättävän työlästä, mutta lopputulos onneksi miellytti pikku keijua!

Ensi kerralla mietin ensin loppuun asti, mitä aion tehdä, ja aloitan vasta sitten!

Hyvää alkuviikko kaikille lukijoille!

Tuulikki

Ps. Luistinkasseista ensimmäiset ovat valmistuneet, kauppaankin niitä on tulossa piakkoin.

maanantai 11. tammikuuta 2010

Huovutettuja luistimia

Kun kerran päivittämään aloin, niin nythän näitä päivityksiä tuntuu sitten tulevan oikein urakalla...

Jo muutama päivä sitten aloitin ja tänään tein valmiiksi tällaisen huovutusprojektin:


Näistä luistimista on tulossa luistinkasseja. Ensimmäinen täytyisi saada valmiiksi huomiseksi, pojalle kouluun! Nyt siis kipin kapin ompelemaan.















Ps. voisi mennä vaikka vielä illalla itsekin luistelemaan!

Tuulikki

Hyvää alkanutta vuotta!


Uusi vuosi, uudet kujeet. Niin taisin todeta viime vuonnakin...

Joka tapauksessa, hyvää alkanutta vuotta kaikille!

Minä tunnun ainakin olevan vielä vähän kohmeessa vähän kuin viereisen jäälyhdyn tulppaanit. Työtahti ei oikein vielä ota sujuakseen loman jälkeen, mutta eiköhän se taas kohta.

Joulu meni nopeasti lasten kanssa askaroidessa ja vain ollessa. Nauttiessa! Jäälyhtyjä oli ihanteelliset kelit tehdä, joten päätin kokeilla tulppaanien jäädyttämistä lyhtyyn. Kauniita niistä tuli. Ja tällä tavoin sain uusiokäyttöön pois maljakosta ja hieman liikaa auenneet yksilöt.

Aikomuksenani on ainakin tänä vuonna tehdä sellainen muutos, että lopetan vanhemman blogini ylläpidon ja jatkan tästä lähtien kirjoittamista ainoastaan tässä blogissa. Kuvia saatan päivittää vielä vanhaankin blogiin, jossa kävijöitä tuntuu kuitenkin olevan tasaisesti. Jutut kokoan kuitenkin tähän blogiin, jossa tästä lähtien siis kerron myös muista kuin kaupan kuulumisista!

Mutta nyt nautitaan todella kauniista ja lumisesta talvisäästä.

Tuulikki