Tervetuloa!

Opale-käsityöt on oma pieni yritykseni, jossa myyn harrastuksena syntyneitä käsitöitäni. Tässä blogissa kerron tuotteistani, mietteistäni ja tekemisistäni, kaikesta käsitöihin liittyvästä elämässäni. Tervetuloa seuraamaan blogiani.


torstai 9. heinäkuuta 2009

Kesätuliaisia

Mitä sinä viet tuliaisiksi kesällä kyläillessäsi? vierailuja ja kyläilyjähän kesällä yleensä on muita vuodenaikoja enemmän. Minä vein viime viikonloppuna tällaisen.



Tämä maljakko on tehty vanhasta lasipurkista, Felixin punajuuria tai suolakurkkuja muistaakseni. Sen ympärille on ommeltu kankainen, kaksipuolinen päällys ja siihen villasta huovutettu perhonen. Ylhäältä se on vielä sidottu silkkinauhalla, mutta pysyisi se ilmankin paikoillaan. Etenkin kesäkukille tämä purkki sopii kauniisti!


Kaunis ja käytännöllinen tuliainen, kierrätystä parhaimmillaan!

Näitä löytyy nyt myös kaupasta tällaisia malleja:


























Mansikkapurkki
























































Perhospurkki







































Käyttämäni purkin ympärysmitta oli 28 cm ja korkeus 13 cm. Jos purkkisi on pienempi, voit silti käyttää kaupasta löytyviä päällisiä sitomalla ne yläreunasta silkkinauhalla, kuten tässä kuvassa.




















Jos sovit ostosten noudosta luotani, voin toimittaa maljakon sinulle purkkeineen, postitse toimitan mieluiten ainoastaan päällisen, jotta lasipurkki ei rikkoutuisi postissa eikä postikuluja tulisi suotta liikaa maksettavaksesi. Uskon, että jokaiselta löytyy sopivia lasipurkkeja kaapeista ilmankin!

Sille, joka itse haluaa tehdä tällaisen, tämä on erittäin helppo ohje ja sen voi koristella vaikka kirjomalla. Mittaat vain haluamasi lasipurkin ympärysmitan ja korkeuden, lisäät mittoihin saumanvarat ja leikkaat kaksi kappaletta. Ompelet kappaleet yläreunasta yhteen, teet päälliskappaleeseen haluamasi koristelun, ompelet sivusauman, käännät ympäri ja ompelet päältä alareunan taittaen saumanvarat sisään.

Maljakon päällisestä tulee suhteellisen tukeva ja se pysyy hyvin pystyssä vaikka purkki ei aivan oikean kokoinen olisikaan.

Kivoja kesäretkiä ja kyläilyjä kaikille!

Tuulikki

Ei kommentteja: